Beauty Studio Ayu - Natural Skin Care
English
spacer
Praktijk Gezichtsbehandelingen Wenkbrauwen Waxen Lichaam Producten Reacties Aanbiedingen Contact
spacer

Fruitzuurpeeling

Wat zijn Fruitzuren?

Fruitzuren behoren tot de familie van zuren die in de natuur in diverse vruchten en voedingsstoffen voorkomen. Voorbeelden zijn: Glycolzuur van honing en rietsuiker, Melkzuur, zoals de naam al zegt, van melk, Salicylzuur van het boomschors van de wilg, Malic acid van appels en peren, Citric acid van sinaasappels en citroenen en Mandalic acid van amandelen.

In de geneeskunde heeft Glycolzuur uit suikerriet de meeste aandacht gekregen, omdat het van alle bestaande fruitzuren de kleinste molecule is. Hierdoor kan het efficiënter in de huid doordringen en kunnen uiteindelijk betere resultaten geboekt worden dan bij andere fruitzuren.

Wat doen Fruitzuren?

Met een fruitzuur peeling worden dode huidcellen verwijderd, waardoor een schone, frisse huid ontstaat. Een peeling wordt gedaan om de huidfuncties te stimuleren en te herstellen, zoals een verbeterde aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen waardoor de huidstructuur gladder, fijner, gelijkmatiger en strakker wordt.

Hoe werkt glycolzuur?

· Glycolzuur heeft een hydraterende werking. Het zuur verhoogt de water-bindende capaciteit in de hoornlaag (bovenste laag cellen van de huid), zodat de huid in staat is om meer vocht vast te houden.
· Glycolzuur heeft een keratolytische werking. Dit betekent dat de bovenste huidlagen versneld afschilferen.
· Glycolzuur heeft een exfoliërende werking. Dit betekent letterlijk 'het afstoten van de bovenste huidcellen', waardoor tevens de in de huid aanwezige onzuiverheden verdwijnen.
· Glycolzuur heeft een anti-oxidante werking. Dit wil zeggen dat het zuur een ontstekingsremmende werking heeft (denk aan acne).
· Glycolzuur heeft een regenererende werking. De huid wordt gestimuleerd om te herstellen waardoor collageen wordt aangemaakt. Hierdoor voelt je huid steviger aan.

Wanneer doe je een fruitzuurpeeling?

Je kunt een fruitzuurpeeling doen als je last hebt van acne, wanneer je structuurverbetering van de huid wilt, bij pigmentverstoringen, bij een verslapte huid, een rimpelige huid, bij grove poriën, bij littekens, puistjes, verhoornde huid, vale huid, een rokershuid of bij ingegroeide baardhaartjes.

De behandeling en voorbereiding

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Alvorens je in de praktijk een behandeling kunt ondergaan, moet je de huid thuis gaan voorbereiden. Dit doe je door elke dag gedurende twee weken een AHA-gel 5% of 10% te gebruiken. Hierdoor went de huid aan het glycolzuur. (Deze gel is te verkrijgen in de praktijk.) Daarna kun je één keer per week een peeling in de praktijk laten uitvoeren. De peeling behandeling duurt ca. 30 minuten en bestaat uit reiniging, desinfectie, glycolzuur 50-70% aanbrengen en laten inwerken, neutraliseren, afspoelen, nabehandelingscrème en spf 50.

Je kunt deze behandeling eenmalig doen zodat de huid een boost krijgt. Wanneer je echter een duidelijke structuurverbetering en een stevigere huid wilt krijgen heb je meerdere behandelingen nodig (bij de meeste mensen ongeveer 6 tot 8 behandelingen). Al vanaf de allereerste behandeling zal je huid merkbaar beter worden. De effectiviteit van een peeling met glycolzuur hangt deels af van het aantal behandelingen.

Let op!

Tijdens de behandeling kun je jeuk of een branderig gevoel hebben. De huid kan ook rozig/rood worden. Tijdens de kuur kan er een lichte schilfering optreden. Deze peeling is echter dusdanig 'licht' dat je niet belemmerd wordt in je dagelijks functioneren en je kunt je gerust in het openbaar vertonen.  

De peeling kan niet worden uitgevoerd bij:

 • actieve herpes simplex
 • zonverbranding
 • na het harsen
 • na behandelingen zoals microdermabrasie, chemische peeling of laserbehandeling
 • (open) wondjes en schaafplekjes
 • aanleg tot littekenvorming
 • een donkere huid
 • eczeem
 • zwangerschap/borstvoeding
 • een extreem gevoelige huid
 • rosacea
 • huidverdunnende medicatie (zoals Roaccutane, Retin-A en Renova)
Indien bovenstaande voor jou van toepassing is, gelieve dit vóór aanvang van een behandeling bij Beauty Studio Ayu aan te geven. 
foto

Fruitzuurpeeling
1 losse behandeling: € 50,-
4 behandelingen, 1x per week: € 160,-
8 behandelingen, 1x per week: € 320,-

Je zult voor thuisgebruik enkele producten in de praktijk moeten kopen.
Kosten: AHA-gel 5% + nabehandelingscreme + spf 50 = € 57,-

boek nu

 


< Alle gezichtsbehandelingen
 
line